latinica  ћирилица
07/03/2018 |  08:08 ⇒ 09:34 | Аутор: РТРС

Представљање туристичке понуде Српске на сајму у Берлину

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић присуствоваће данас и сутра 52. Међународном сајму туризма у Берлину у оквиру којег ће бити представљена туристичка понуда Српске.
Предраг Глухаковић - Фото: СРНА
Предраг ГлухаковићФото: СРНА

Глухаковић ће посјетити привредну манифестацију Дунавски салон, која се шесту годину одржава у оквиру сајма у Берлину с циљем туристичке промоције земаља Дунавске регије.

Међународни сајам туризма у Берлину је једна од најзначајнијих међународних сајамских манифестација из области туризма, која за стручну и пословну јавност представља важан извор информација о трендовима у овој области. Као водећи свјетски сајам туристичке индустрије ИТБ Берлин је водећа пословна платформа глобалне туристичке понуде, те право мјесто за сусрет понуде и потражње.

У складу са Програмом рада за 2018. годину Туристичка организација Републике Српске ће и ове године представити понуду дестинација Српске.

ТОРС ће представити свеукупну туристичку понуду Републике Српске: дестинације активног одмора, сити брејк туре, понуду кратких одмора са обиласцима културно-историјских знаменитости, понуде националних паркова, атрактивне манифестације за младе које су заступљене у љетним мјесецима и друге садржаје који су атрактивни у Српској.

У оквиру наступа на манифестацији Дунавски салон, ТОРС ће промовисати и богату гастро понуду наших крајева, саопштено је из Туристичке организације Републике Српске.