latinica  ћирилица
06/03/2018 |  18:51 ⇒ 19:07 | Аутор: РТРС

Макрон у дворишту резиденције направио кокошињац (ВИДЕО)

Француски предсједник Емануел Макрон лично је дочекао двије кокошке које је недавно усвојио на Сајму пољопривреде, а у дворишту Јелисејске палате обезбиједио им је нови дом – кокошињац, јављају француски медији.

На видео-снимку који је Јелисејска палата у понедјељак увече објавила на друштвеним мрежама, може се видјети како двије кокошке, Агата и Маријана, стижу у двориште предсједничке палате, а добородошлицу им је пожелио - предсједник лично.

Троминутни снимак приказује Макрона како држи једну кокошку, а потом Агату и Маријану упознаје са својим псом Немом, који дјелује уплашено. Макрон, у невјерици, открива и да се кокошка може успавати када јој се глава завуче под крилом.

Уз снимак који је објављен на званичном налогу Јелисејске палате на Твитеру стоји и натпис: „Мислили сте да познајете сваки кутак Јелисејске палате? Откријте њен кокошињац и двије нове станарке: Агату и Маријану!“

Кокошке је Макрону поклонио Ив де Фушардијер, директор задруге "Fermije de Lue".

Половином фебруара, Јелисејска палата је потврдила да ће у версајској резиденцији предсједника Француске, на иницијативу његове супруге Брижит Макрон, ускоро бити направљен повртњак.

Извор: РТС