latinica  ћирилица
02/03/2018 |  12:20 ⇒ 13:27 | Аутор: РТРС

Филипинка се због љубави доселила у Прњавор (ФОТО, ВИДЕО)

Љубав је често мотивација, али и повод да урадимо оно немогуће, инспирација и тема најљепших умјетничких дјела, али и главни покретач у свакодневном животу. Управо због љубави су Доњи Смртићи, село надомак Прњавора, на неки начин постали атракција и то све због Ајви Сибинчић, Филипинке која се пратећи своје срце доселила у ово мирно прњаворско село.
Филипинка у Прњавору - Фото: РТРС
Филипинка у ПрњаворуФото: РТРС

Одлучити се на селидбу са далеких Филипина у Републику Српску не звучи лако, али Ајви каже да није оклијевала ни секунду јер је само маштала да буде са Славеном. Због њега је донијела нимало лаку одлуку да напусти породицу и да се пресели у село које се налази у земљи за коју никада није ни чула.

Прича Славена и Ајви Сибинчић почела је прошле године на крузеру на ком су обоје били запослени. За годину дана овај млади брачни пар се зближио и донио најважније одлуке живота.

Славену ни удварање на енглеском није тешко пало, мада каже да с нестрпљењем чека да га Ајви у потпуности разумије на српском.

Вјенчали су се на Филипинима, неколико мјесеци након што су се упознали. Вјенчање је, каже нам Славен, било као из бајке. Најближи круг Ајвиних пријатеља, плажа, таласи...

Ајви каже да је природа ове земље тако дивна, а људи љубазни и духовити.

Нова снаха се у кући Сибинчића брзо уклопила, а највише јој се допала храна.

Иако је релативно кратко у новом окружењу, Ајви већ зна много српских ријечи, а Славен каже да је сваки нови дан пун анегдота.

Ајви је, већ на први поглед, веома енергична и способна млада жена. И управо зато што је новинарство дио њеног живота, одмах нам је рекла да је покренула блог на коме пише о овим крајевима, желећи да сруши стереотипе који прате наш народ, и да покаже својим Филипинцима како се овдје може лијепо живјети.