latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:39 ⇒ 21:18 | Аутор: РТРС

Позитивна Српска на прољеће креће са новом кампањом (ВИДЕО)

Образовање и култура темељи су на којима треба градити будућност Српске. Промовисање позитивног друштва основни је циљ покрета Позитивна Српска. На прољеће крећу у нову кампању, у којој ће учествовати млади и образовани људи, као и бројне познате личности из јавног живота Србије и Републике Српске.
Кампања Позитивне Српске - Фото: РТРС
Кампања Позитивне СрпскеФото: РТРС

Кампања почиње првим републичким такмичењем у бесједништву за студенте Универзитета у Српској. За титулу најбољег младог бесједника Српске такмичиће се девет кандидата. Организатори су Студентска организација Факултета политичких наука Бањалука и Позитивна Српска.

"Повод је годишњица доношења првог Устава РС. Као чланове жирија можемо навести предсједника жирија Матију Бећковића, затим Владимира Кецмановића, наше универзитетске професоре Ђорђа Вуковића и Горана Латиновића, те нашег адвоката господина Сајића. То је стручан и признат жири који ће заиста умјети да препозна квалитет наших бесједника и оцијени га", каже Милош Ковачевић из Позитивне Српске.

У оквиру прољећне кампање угостиће познатог српског глумца и редитеља Драгана Бјелогрлића и Нелета Карајлића. Планирају и бројне хуманитарне акције.

"Планирана је акција за четири српске општине у ФбиХ, Гламоч, Дрвар, Петровац, Грахово, активности културно-умјетничког карактера, заједно са становницима ових мјеста", истиче Војислав Савић, такође члан покрета Позитивна Српска.

Покрет Позитивна Српска организовао је у протеклом периоду низ значајних догађаја у којима су учествовали познати српски умјетници - Бранислав Лечић, Наташа Нинковић, Зоран Цвијановић и други.