latinica  ћирилица
25/02/2018 |  16:13 ⇒ 26/02/2018 | 10:09 | Аутор: РТРС

Стевандић: Изборни концепт СзП-а катастрофалан (ВИДЕО)

Само дан након што је највећа странка у Савезу за промјене саопштила име кандидата за предсједника Републике Српске, кампања као да је и формално почела. Оштра препуцавања на линији Савез за промјене и Ненад Стевандић изазвао је став Стевандићеве странке да је изборни концепт Савеза за промјене национална, политичка и економска катастрофа, те да Уједињена Српске неће подржати кандидате СзП-а.
Уједињена Српска прес - Фото: РТРС
Уједињена Српска пресФото: РТРС

Концепт Савеза за промјене говори о куповању људи, посезању за фукнцијама у смислу њиховог подаништва и награђивање ресурсима за служење политици која је посвећена томе да Република Српска буде слабија, и због тога Уједињена Српска неће уз њих него уз Патриотски блок, чије је формирање најављено, саопштио је први човјек странке Ненад Стевандић.

Уз концепт, за Стевандића и његову странку, спорни су и кандидати опозиције. Вукоту Говедарицу назвао је избором испод сваког критеријума.

"Поред тога сматрамо да је његова изјава о томе да неће да се кандидује за члана Предсједништва јер је то превише озбиљно, говори о његовој перцепцији да је за њега Република Српска неозбиљна и да је предсједник Републике Српске неозбиљна ствар“, истиче Стевандић.

Дефинитиван став, када је ријеч о кандидатима, Уједињена Српска саопштиће 3. марта након сједнице Главног одбора. Уз то, извијесно је и да ће ова странка пружити подршку лидеру СНСД-а Милораду Додику у кандидатури за српског члана Предсједништва БиХ.

"Какви су несретни односи у БиХ да је познато да онај ко има највише подршке федералних медија има и највећу подршку народа у Републици Српској и да онај ко је највише оспораван из Сарајева има највеће заслуге за суверенитет Бањалуке", дадао је Стевандић.

На Стевандићеве ставове саопштењем је реаговао Савез за промјене. Наводе да им он лекције о патриотизму не може да држи, и да се њихови кандидати боре да људи попут Стевандића у октобру оду са политичке сцене.

"Не дај Боже да кандидати Савеза за промјене имају подршку Додиковог потрчка и сличних режимских папака, без образа и морала. Наши кандидати се зато и боре - да људи попут оваквих моралних пигмеја у октобру оду са политичке сцене", стоји у саопштењу СзП.

На саопштење Савеза за промјене поново се огласио Стевандић. У изјави за Срну каже – језик који СЗП користи је напримитивнији облик политичке комуникације усмјерен на блаћење, изношење великих лажи и покушај да се дискредитује неко ко ће на предстојећим изборима покушати да раскринка њихову политику.

Стевандић је још једном честитао актуелном градоначелнику Бијељине, Мићи Мићићу, на избору за предсједника СДС-а које ће услиједити, како сматра, након још једног изборног дебакла највеће опозиционе странке у Српској у октобру.