latinica  ћирилица
24/02/2018 |  16:27 ⇒ 20:58 | Аутор: РТРС

Говедарица кандидат СДС-а за предсједника Републике Српске (ВИДЕО)

СДС је отворио карте- Вукота Говедарица биће кандидат ове странке за предсједника Републике Српске. Одлуку је донио Главни одбор странке. Тиме је и Младена Иванића, којег је ПДП представио као свог кандидата, послао у трку за још један мандат у бх. Предсједништво. Овом одлуком окончана су и вишемјесечна нагађања о томе да ли ће Мићо Мићић или Мирко Шаровић бити СДС-ови изборни адути.
СДС  прес - Вукота Говедарица - Фото: РТРС
СДС прес - Вукота ГоведарицаФото: РТРС

Више од три сата засједао је Главни одбор СДС. Резултат очекиван, с обзиром на недавне изјаве Вукоте Говедарице да би радије био предсједник Српске. У изборну трку, која већ увелико траје, Говедарица улази оптимистично, уз поруку да ће борба против криминала и институционалне корупције бити приоритет.

- Учинићемо све што могу да учине одговорни и достојанствени људи да направимо подвиг и да тријумфујемо на сљедећим изборима заједно са нашим коалиционим партнерима - рекао је Говедарица.

Мирко Шаровић и Мићо Мићић сада су и званично изван изборне утакмице за најважније фунцкије. Да би Шаровић био најбољи кандидат за члана Предсједништва БиХ, сматрао је регионални одбор СДС Сарајевско-романијске регије.

Мићић је с друге стране добио једногласну подршку бијељинског градског одбора за кандидатру за предсједника Републике. Иако су, приликом објаве кандидатуре, стајали поред Говедарице, медијима се нису обраћали.

- Ми смо се данас одлучили за концепт који треба да донесе промјене - рекао је Говедарица.

Говедарица је својом кандидатуром одлучио да прекине праксу свог предходника Младена Босића, који се док је био на челу СДС, није кандидовао ни за једну појединачну функцију. Да ли ће им то донијети побједу, зависиће од кандидата друге стране који званично још није познат.

Оно што је сада дефинитивно јесте да ће изборни мегдан за позицију српског члана Предсједништва БиХ подијелити Младен Иванић и Милорад Додик.