latinica  ћирилица
24/02/2018 |  11:50 ⇒ 12:05 | Аутор: РТРС

Мистериозна смрт становника Бањалуке: Ударац у главу кобан за бескућника

Мирко Ловрић (37), чије је тијело пронађено на локалном путу у бањалучком насељу Драгочај, преминуо је због повреда насталих ударцем у главу.
Мистериозна смрт становника Бањалуке - Фото: nezavisne novine
Мистериозна смрт становника БањалукеФото: nezavisne novine

Тијело Ловрића пронађено је 12. фебруара у јутарњим часовима недалеко од куће у којој станује, и тада је на лице мјеста дошла полиција и дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука који је обавио увиђај. Иако се сумњало да је преминуо због смрзавања, обдукција у Заводу за судску медицину Републике Српске је показала другачије.

"Смрт Мирка Ловрића је наступила усљед повреде главе. У наредном периоду биће формиран предмет како би се утврдиле све околности у вези са овим случајем." - рекли су у Окружном тужилаштву Бањалука.

Додали су да се у овом тренутку не могу изјаснити о тачном начину и узроку смрти и да ће то бити утврђено даљом истрагом.

Преминули Ловрић је Бањалучанима познат по томе што је често просио испред робне куће "Боска" заједно са својом сестром. Са њом и оцем живио је у кући једног мјештанина овог села који им је уступио објекат пошто су били бескућници. Био је нижег раста, а наводно је једно вријеме радио и у циркусу. У Драгочају се прича да је Мирко вече прије него што је пронађен мртав био у кафићу "Болди" у овом насељу и да га је неко повезао кући.

"Наводно га је човјек који му је увијек помагао оставио у близини куће јер јој се аутомобилом не може прићи. Несрећни младић је изашао и кренуо према кући. Прије тога, у кафићу се жалио да га боли лијева рука, па су људи касније причали да је можда умро од можданог удара." - рекао је један од мјештана који није желио да му објавимо име.

Предсједник Мјесне заједнице Драгочај Славенко Тадић испричао је да је преминули Мирко био културан и пристојан, и да никада никоме није правио проблеме.

"Није био један од оних напасних просјака. Било ми га је жао, пошто су Ловрићи веома сиромашни. Кад год сам га видио, питао сам га да ли је гладан, па сам му куповао храну или слаткише." - казао је Тадић.

Запаљена кућа

Прије двије године Ловрићи су остали без крова над главом због подметнутог пожара.

"Кућу је запалио Мирков брат, који има психичких потешкоћа. Он не живи са њима, мислим да је тренутно затворен у некој установи. Годинама су имали проблема са њим. С друге стране, покојни Мирко и његова сестра увијек су се трудили да зараде који динар и помогну оцу." - рекао је један од мјештана Драгочаја и додао да је овај младић увијек устајао у аутобусу како би другима уступио мјесто.

Извор: Независне новине