latinica  ћирилица
24/02/2018 |  08:32 | Аутор: РТРС

Данас облачно и хладно, са сусњежицом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно облачно и хладно са сусњежицом, уз дневну температуру ваздуха до пет степени Целзијусових.
Зима     (Фото:РТРС/П.Зељковић) -
Зима (Фото:РТРС/П.Зељковић)

Јутрос је претежно облачно. На југу и југозападу суво и промјењиво облачно, а у западним и сјеверним и понегдје источним предјелима провијавање слабе сусњежице и снијега, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од минус четири до два, на југу до шест степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од минус два до пет, на југу до 12 степени Целзијусових. Увече и у ноћи све хладије.

Током дана у Херцеговини доћо ће до разведравања уз сунчано и мало топлије вријеме, а у осталим крајевима задржава се облачно вријеме уз слаб снијег само још понегдје.

Вјетар ће бити слаб до умјерене јачине сјеверног и сјевероисточног смјера, саопштио је Федерални хидрометеоролошки завод.

Температура измјерена у 7.00 часова: Бјелашница минус седам, Хан Пијесак минус четири, Мраковица, Кнежево минус три, Калиновик, Крупа на Уни, Мркоњић Град и Соколац минус један, Нови Град, Шипово, Бугојно и Котор Варош нула, Ливно, Тузла и Сарајево један, Бањалука, Бијељина, Приједор, Рибник, Србац и Сребреница, Гацко, Добој и Зворник два, Рудо три, Вишеград и Фоча четири, Билећа пет, Требиње осам, Мостар девет степени Целзијусових.

Висина снијега :

Добој и Сребреница два, Бањалука и Приједор осам, Гацко 10, Калиновик 12, Шипово 18, Хан Пијесак
22, Нови Град 23, Мркоњић Град 27, Рибник 32, Крупа на Уни 68 и Мраковица 82 центиметра.