latinica  ћирилица
23/02/2018 |  15:35 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Међународни сајам туризма - штанд ТО Српске један од посјећенијих (ВИДЕО)

У Београду је у току 40. Међународни сајам туризма, једна од највећих манифестација ове врсте у југоисточној Европи. Као и претходних година штанд Туристичке организације Републике Српске је један од посјећенијих.
Међународни сајам туризма у Београду - Фото: РТРС
Међународни сајам туризма у БеоградуФото: РТРС

40. међународни сајам туризма, сјајна је прилика да се представе, како богати туристички потенцијали Републике Српске, тако и широка гастро понуда која се нуди гостима

"И данас на сајму имамо прилику да видимо оно најлепше што Република Српска може да понуди. У питању је гастропонуда Требиња и комплетне Источне Херцеговине", рекао је министар трговине и туризма Предраг Глухаковић.

Из туристичке организације Требиња истичу да су својом разноликом понудом потврдили зашто су једна од најпосјећених дестинација на простору БиХ.

 "Данас смо припремили интегрисани туристички производ и кратку презенацију труистичке понуде Херцеговине. Ту је и гастропонуда међу којима се истичу аутохтоне сорте вина из Требиња и сиреви Пађени из Билеће", истакао је директор ТО Требиње Марко Радић.

Током трајања сајма, на штанду ТОРС-а поред богате гастро понуде, акценат је стављен на програме у предстојећој прољетној и љетној сезони у којој се очекује за 30% више гостију него претходне године.