latinica  ћирилица
23/02/2018 |  15:33 | Аутор: РТРС

Радојичић: Бањалучки М:тел полумаратон промоција спорта и града

Четврти Бањалучки М:тел полумаратон је вјероватно највећи спортски догађај по броју учесника, медијској пажњи и броју гледалаца, као и поруци која се из Бањалуке шаље у свијет, рекао је Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке и предсједник Организационог одбора великог спортског догађаја.
Радојичић: Бањалучки М:тел полумаратон промоција спорта и града - Фото: nezavisne novine
Радојичић: Бањалучки М:тел полумаратон промоција спорта и градаФото: nezavisne novine

Бањалучки полумаратон је централни догађај првог "Vivia Run&More Wееkenda", фестивала спорта, музике, едукације и забаве, који ће бити од 11. до 13. маја у организацији "Бањалучког маратона" и Тркачког рекреативног клуба "Трк".

"Очекујемо око 10.000 тркача у различитим категоријама, неколико десетина гледалаца и неколико стотина хиљада оних који ће Бањалучки полумаратон да прате путем медија. Град ће и ове године подржати догађај који представља промоцију спорта, рекреације и здравог живота, а трка ће бити једна од порука из Европског града спорта", рекао је у петак Радојичић, након сједнице ОО додајући да ће овај догађај бити дио програма Градске управе под називом "Прољеће у Бањалуци".

Полумаратонска трка дуга 21 км на програму је 12. маја на новој атрактивнијој траси, а финиш трке биће на тврђави Кастел.

"На 'Vivia Run&More Wееkend' фестивалу очекујемо више од 15.000 гледалаца и више од 7.000 тркача. Трчаће се кроз цијели град, биће један круг умјесто досадашња два и биће интересантније, а и краће ће трајати обустава саобраћаја. Позивамо суграђане на стрпљење, али и да подрже тркаче", рекао је Владимир Селец, директор трке.

Извор: Независне новине