latinica  ћирилица
23/02/2018 |  11:31 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Приједор- Ускоро отварање Бизнис инкубационог центра (ВИДЕО)

Град Приједор значајно помаже област привреде а отварање адаптираних канцеларија новог Бизнис инкубационог центра, створиће повољне услове за смјештај предузећа из области креативне индустрије.
Приједор - Инкубациони центар - Фото: РТРС
Приједор - Инкубациони центарФото: РТРС

Протеклих десет година Фондација за развој "Приједор" кредитирала је, уз повољне услове, 145 привредних субјеката и пласирала више од осам милиона марака кредитних средстава, уз гаранцију Града Приједора.

Прошле године кредитирано је 12 локалних предузећа.

- Оно што је јако битно и по чему је Фондација јединствена не само у Републици Српској, него и у БиХ, са становишта локалних заједница, јесте да Град Приједор гарантује 50 одсто износа кредита. Поред тога, Град је и у буџету предвидио средства за субвенционирање камате на кредите, тако да су привредни субјекти имали кредите по један одсто камате, појаснила је Зинајда Хошић, шеф градског Одсјека за стратешко планирање, управљање пројектима и развојем.

Адаптирани су и канцеларијски простори у приједорском новом Бизнис инкубационом центру, у којем би требало да буде смјештено десетак предузећа, која се баве видео и аудио продукцијом, архитектуром, израдом софтвера и апликација и промотивних материјала.

У пословним просторима, који ће се издавати по повољним условима, биће смјештене три групе корисника.

- Они који покрећу дјелатност, они који већ имају дјелатност и желе да овдје пребаце своје пословање и имамо трећу групу пословних субјеката који не потпадају ни под јену мјеру подстицаја, каже Борис Срдић из Агенције за економски развој Града Приједора "ПРЕДА".

Отварање Бизнис инкубационог центра предвиђено је након смјештаја предузећа.