latinica  ћирилица
22/02/2018 |  22:58 ⇒ 23:03 | Аутор: РТРС

ЛЕ: Лацио убједљив, Ивановић најавио елиминацију Селтика

Мадридски Атлетико, кијевски Динамо, Лацио, РБ Лајпциг, лисабонски Спортинг, Олимпик Лион , Зенит из Санкт Петербурга, Арсенал, Борусија Дортмунд, Атлетик Билбао, Салзбург, Марсеј и Милан прошли су у осмину финала Лиге Европе.
Лига Европе (Фото: uefa.com) -
Лига Европе (Фото: uefa.com)

Они су се тако прикључили московској Локомотиви, пошто су 'Локоси' је у првом мечу дана елиминисала Ницу, односно Викторији Плзен – која је избацио београдски Партизан.

'Јорганџије' су и биле најближе пролазу међу шеснаест најбољих јер су у првом дуелу са Копенхагеном у Данској славили са великих 4:1, да би послије гола Кевина Гамеира већ у осмом минуту реванша и све било јасно, а резутлат се до краја није мијењао.

Андрија Павловић одиграо је цео меч за госте, док је Урош Матић сусрет посматрао са клупе.

С друге стране, Зениту је била потребна побједа од два гола разлике против Селтика на свом стадиону, после минималног пораза у Глазгову, а славље у Санкт Петербургу најавио је  Бранислав Ивановић већ послије неколико минута игре – 3:0 (2:0).

Капитен српске репрезентације погодио је за вођство у свом стилу, на 34. рођендан, главом у осмом минуту, да би предност удвостручио Дарел Кузјајев у 27, док је тачку ставио Александар Кокорин у 61. минуту.

Навијачи Лација стрепили су послије пораза од Стеауе у Букурешту (1:0), али су их њихови љубимци умирили већ послије првог полувремена – 5:1 (3:0).

Ћиро Имобиле погодио је у седмом и 42. минуту, а Бастос у 35, за мирно друго полувреме на Олимпику. Пролаз Лација потврдио је Филипе Андерсон после шест минута игре у наставку, Имобиле је комплетирао хет-трик двадесет минута касније, а гости су само успјели да ублаже пораз у самом финишу.

Душан Баста одиграо је свих 90 минута за домаћине, док је Сергеј Милинковић-Савић остао на клупи. Иста ситуација била је и у тиму гостију, Богдан Планић одиграо је цијели меч, а Марко Момчиловић био је резервиста.

Остерундс је савладао Арсенал са 2-1, али је ти Арсена Венгера био бољи у гостима резултатом 3-0. Аталанта је одиграла 1-1 са Борусијом из Дормтунда (први меч 4-3 за њемачки тим).Брага је савладала Марсеј са 1-0, али је Марсеј био бољи у првом мечу са 3-0.

Милан је био бољи од бугарског Лудогореца резулттом 1-0 (први меч 3-0 за италијански тим).

Салзбург је у занимљивом дуелу савладао Реал из Сосиједада са 2-1, док је у прво мечу било 2-2.

Атлетик Билбао је изгубио од Спартака из Москве са 2-1, али је у првом мечу у гостима славио са 3-1 и прошао даље. 

Извор: РТРС, Б92