latinica  ћирилица
22/02/2018 |  19:22 ⇒ 20:35 | Аутор: РТРС

Црна Гора на ногама након бомбашког напада (ВИДЕО)

Црна Гора је на ногама, након бомбашког напада на америчку амбасаду у Подгорици.
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције) -
Полиција Црне Горе (Фото: Управа полиције)

Бомбу је бацио 42-годишњи Далибор Јауковић, који је након напада починио самоубиство. Мотив још није познат, а у истрагу су укључени и Американци.

Дан у Подгорици сасвим обичан и миран. Чак и у непосредном кругу америчке амбасаде, уобичајене активности грађана. Да се током ноћи овдје ипак нешто дешавало подсјећају полицијске снаге, које су концентрисане око објекта гдје је смјештена америчка амбасада и не дозвољавају приступ .

Становници Подгорице углавном не желе да коментаришу овај догађај.

МУП Црне Горе потврдио је идентитет лица које је бацило ручну бомбу у двориште америчке амбасаде . Ријеч је о Далибору Јауковићу - црногорском држављанину рођеном у Краљеву који досад није био познат полицији. Ради се о бившем војнику Војске Југославије. Незванично, Јауковић је остао без посла у подгоричком Комбинату алуминијума и тешко је живио.

- Очигледно да се ради о неком индивидуалном случају, мислим да не постоји нека организација. Истрага је покренута, такође се не зна о мотивима, очигледно је имао ратну прошлост, сад да ли је то опредјељујуће, остаје да се види - истиче Марко Вешовић, новинар подгоричког "Дана".

Судећи по објавама на Фејсбуку, Далибор Јауковић је био против уласка Црне Горе у НАТО и носилац је Медаље за заслуге у области одбране и безбједности Савезне Југославије током Нато бомбардовања 1999. године. Управо због тих података неки црногорски , али и страни медији спекулишу о мотивима напада.