latinica  ћирилица
22/02/2018 |  18:37 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

Успјешно донаторско вече за РК Борац (ВИДЕО, ФОТО)

У Бањалуци је вечерас одржано донаторско вече за Рукометни клуб Борац.
Заједно за Борац -
Заједно за Борац

Комплетан политички и републички врх Српске, али и бројне званице из друштвено - политичког, културног и спортског живота учествовале су у донаторској вечери са жељом да помогну Рукометном клубу Борац.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик увјерен је да ће ово донаторско вече допринијети клубу да се ријеши претходних дуговања и створи неопходне претпоставке за освајање првенстава на локалном и регионалном нивоу.

Додик је истакао да Борац заслужује пажњу локалне заједнице и Републике Српске, јер је ријеч о клубу са богатом традицијом и освојеним највишим европским титулама.

"Изњедрио је много репрезентативаца бивше Југославије, олимпијских побједника", подсјетио је Додик.

Додик - Заједно за Борац

Премијерка Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је Влада подржала донаторско вече за Рукометни клуб Борац са 50.000 КМ.

Цвијановићева је нагласила да Влада у континуитету подржава спортске колективе у Српској.

"Опредјељење Владе јесте да спорт постане саставни дио живота. Знамо да су се у модерно доба млађе генерације и дјеца упутили на неке друге ствари, али сматрам да је крајње вријеме да се сви врате спорту", рекла је премијерка.

Цвијановић - Заједно за Борац

Она је нагласила да је РК Борац обиљежје Бањалуке и да је то клуб који је овај град прославио са много освојених титула.

"Захваљујући рукомету и неким другим спортовима Бањалука живи дух шампиона", рекла је Цвијановићева.

Кабинет предсједника Републике Српске и Влада Српске подржали су донаторско вече са по 50.000 КМ, док је од продаје улазница за концерт прикупљено око 40.000 КМ.

Бањалучки великан је симбол града на Врбасу, али и Републике Српске и жеља свих је да се што прије врати на старе стазе славе.

Пехар шампиона Европе из 1976.године највреднији је у богатој Борчевој историји и успомена на најславније дане бањалучког клуба. Надамо се да ће се Борац изборити са проблемима и да ће веома брзо заузети значајно мјесто у региону и Европи, које му по традицији и припада.

Заједно за Борац

Комплетан приход од прикупљених средстава намијењен је трофејном спортском колективу чији је циљ да поново са поносом представља Бањалуку широм Европе.

Донаторској вечери присуствовали су и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, а међу специјалним гостима био је легендарни Борчев голман и освајач олимпијске медаље Абас Арсланагић, као и бројни представници политичког, спортског и привредног живота Српске.