latinica  ћирилица
22/02/2018 |  17:59 | Аутор: РТРС

Суљкановић: Имао сам добру сарадњу са Додиком

Бивши потпредсједник Републике Српске из бошњачког народа Енес Суљкановић истакао је да је имао добру сарадњу са предсједником Српске Милорадом Додиком.
Енес Суљкановић - Фото: СРНА
Енес СуљкановићФото: СРНА

- Са предсједником Републике Српске Додиком сарађивао сам на привредним темама, договарали смо се о стварима о којима се можемо договорити, тамо гдје смо се разилазили нисмо ни начињали те теме. Имали смо, и увијек сам говорио, добру сарадњу - нагласио је Суљкановић, који је био потпредсједник Српске у прошлом мандату.

Он је навео да је за вријеме његовог мандата у Сребреницу дошла фабрика Ратан, у Добој инвеститор из Азербејџана, предузећа из Турске су дошла у Которско.

Суљкановић је рекао да сматра да уколико Република Српска буде развијена, биће развијена и БиХ.

Констатовао је да се случај језика одједном актуелизовао.

- А људи који се залажу за те принципе уопште не живе у Републици Српској, живе у ФБиХ, тамо раде, на простору ФБиХ су им породице - нагласио је Суљкановић за Н1.

Он је навео да је за њега важно да се стварају услови за дјецу повратника и да није важно ако се неко декларативно изражава за повратнике, а живи у другом ентитету.

- Зашто да моје дијете, ја сам из Добоја, иде на факултет у Бањалуку, Сарајево или у Мостар кад може да студира у Добоју - упитао је Суљкановић.

Извор: СРНА