latinica  ћирилица
22/02/2018 |  15:27 ⇒ 15:36 | Аутор: РТРС

На подручју Херцеговине интензивирали шверц цигарета

Полиција је на подручју источне Херцеговине за само мјесец и по дана заплијенила више од 31.000 кутија цигарета без акцизних маркица, колико је одузето скоро за цијелу прошлу годину, потврђено је у Полицијској управи Требиње.
Полиција Требиње - Фото: РТРС
Полиција ТребињеФото: РТРС

 У 2017. години на овом подручју одузето је 45.020 кутија цигарета различите врсте, чија је тржишна вриједност процијењена на око 130.000 КМ.

Малопродајна тржишна вриједност одузете робе у 2018. години процјењује се на око 90.000 КМ.

Начелник сектора полиције Полицијске управе Требиње Синиша Лакета  је потврдио да је од почетка године приведено 13 лица за кривично дјело недозвољена трговина и да су цигарете у свим случајевима пронађене у возилима приликом полицијске контроле.

Он је навео да је највише цигарета пронашла невесињска полиција приликом контроле возила која су се, углавном, кретала према Мостару.

Они су од почетка ове године одузели 23.480 кутија цигарета различитих врста, чија се малопродајна тржишна вриједност процјењује на око 70.000 КМ.

Лакета је истакао да углавном та роба долази из Црне Горе и да вјероватно улази на дијеловима границе који су физички и технички необезбијеђени.

"Појављује се и одређени дјелокруг непознатих лица која до сада нису учествовала нити су евидентирана као лица која се баве извршењем таквих кривичних дјела", додао је Лакета.

Из Полицијске управе Требиње поручују да ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима на откривању и документовању кривичног дјела недозвољена трговина.

Извор: Срна