latinica  ћирилица
22/02/2018 |  13:29 ⇒ 16:22 | Аутор: РТРС

Глухаковић: Српска много улаже у туризам

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да је Влада Српске много уложила у туристичке пројекте протеклих година, те навео да је број долазака туриста у Српску у прошлој години био већи за 24,6 одсто у односу на 2016.
Предраг Глухаковић - Међународни сајам туризма - Фото: СРНА
Предраг Глухаковић - Међународни сајам туризмаФото: СРНА

Глухаковић је нагласио да богата туристичка понуда која је ове године представљена на 40. Међународном сајму туризма у Београду свједочи о томе да Српска као туристичка дестинација нуди све више и да је садржај на њеном штанду богатији него икад.

"Српска може бити презадовољна богатством природних и других туристичких потенцијала које ће представити у наредна четири дана. Оно што смо урадили у развоју туризма показује штанд Републике Српске који је ове године један од најбогатијих које смо икад имали на Београдском сајму", рекао је Глухаковић.

Он је истакао да ће бити представљени бањски и планински потенцијал Српске, њене здраве воде и природа, национални паркови, паркови природе и друго.

Глухаковић је изразио наду да ће ова зимска сезона напокон показати све љепоте Олимпијског центра "Јахорина", али и Националног парка "Козара" и осталих планина које имају ски-центре и преточити у наставак љетне туристичке сезоне. Оцијенио је да богата овогодишња понуда на престижном сајму у Београду показује да се туризам све више развија као индустрија, и у региону, и у цијелом свијету.

Извор: СРНА