latinica  ћирилица
22/02/2018 |  12:07 ⇒ 16:23 | Аутор: РТРС

Међусобна промоција у оквиру локалних манифестација

Градоначелници Бањалуке и Требиња, Игор Радојичић и Лука Петровић, договорили су да ова два града буду међусобно промовисана у оквиру градских манифестација из области културе.
Састанак градоначелника Бањалуке и Требиња (Фото banjaluka.rs.) -
Састанак градоначелника Бањалуке и Требиња (Фото banjaluka.rs.)

На тај начин Бањалука ће добити свој дан у оквиру "Требињског културног љета", а Требиње у оквиру неке од бањалучких манифестација, што ће надлежне службе дефинисати накнадно кроз агенду.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је договорена и промоција Требиња и Херцеговине тако што ће у Бањалуци бити отворена "Херцеговачка кућа" у којој ће се продавати домаћи производи са тог подручја.

"Ријеч је о производима пољопривредних произвођача и многих коопераната из Херцеговине. Очекујемо да ће у наредних 60 дана `Херцеговачка кућа` почети да да ради у Бањалуци", рекао је Петровић новинарима у Бањалуци након састанка.

Он је оцијенио да је веома важна комуникација између локалних заједница јер заједно могу да допринесу бољем животу сваког грађанина.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић изјавио је да је разговор делегација Бањалуке и Требиња о искуствима градских одјељења, јавних установа и предузећа био веома користан.

"Има позитивних искустава из Требиња у областима туризма, развоја пољопривреде и села, промоције и развоја града, урбанизма", рекао је Радојичић.

Он је нагласио да ће градске службе Бањалуке и Требиња наставити сарадњу, као и градске установе и институције.

Извор: СРНА