latinica  ћирилица
22/02/2018 |  08:48 ⇒ 09:28 | Аутор: РТРС

Отежано одвијање саобраћаја због снијега

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија успорено и отежано због снијега који пада у већини крајева, а возачи посебно треба да обрате пажњу на дионице Сарајево-Соколац, Трново-Фоча, Бањалука-Кнежево-Турбе, Котор Варош-Теслић.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

"На регионалном путу Улог-Кланци, на превоју Морине, саобраћај је привремено обустављен због сњежних сметова", саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На подручју Херцеговине, због кише се саобраћа по мокрим и клизавим коловозима.

"На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз. Возачи би требало да буду максимално опрезни и да на пут не крећу без зимске опреме која је обавезна", наведено је у саопштењу.

У мјесту Хрваћани, на дионици магистралног пута Бањалука-Прњавор, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, саобраћај је због изградње ауто-пута обустављен и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-462, дионица Обудовац два-Лончари. Предвиђено је да радови трају до 30. јуна.

У току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке, на регионалном путу Невесиње-Берковићи, у мјесту Зови До. Возила саобраћају једносмјерно, преко привремено изграђеног моста у непосредној близини.

На регионалном путу Површнице-Лопаре пролазак теретних возила и даље је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Наплатне станице у Лакташима и Друговићима нису завршене и неће бити у функцији до краја изградње комплетне дионице ауто-пута Бањалука-Прњавор.

Саобраћање је забрањено за сва возила на магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/, која су тежа од 16 тона.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

Извор: СРНА