latinica  ћирилица
21/02/2018 |  18:37 ⇒ 21:20 | Аутор: РТРС

Пријава против Обрена Петровића због распиривања националне мржње (ВИДЕО)

Упркос тврдњама из школе, јавности и опозиционих одборника да нема међунационалних проблема у добојској школи "Доситеј Обрадовић", локална скупштина ипак ће расправљати о овој теми. Директор школе најављује тужбу за клевету и ширење националне мржње против градоначелника Обрена Петровића.
Обрен Петровић - Фото: РТРС
Обрен ПетровићФото: РТРС

Причом о наводним међунационалним проблемима, градоначелник покушаава да дисциплинује директора школе Ведрана Глигорића, који је одборник Социјалистичке партије, тврде у добојској опозицији.

"Јасно је да је проблем што је директор школе Србин, што је у питању Ведран Глигорић који опозиционо наступа према градоначелнику. Ово његова метода коју он дуго користи је метода уцјене и притиска на онога који је у његовој структури, или позицијом или радним мјестом", истиче одборник СП Срђан Тодоровић.

Сања Вулић, одборница СНСД-а, каже да Клуб одборника СНСД-а остаје при ставу да се ова тачка дневног реда треба скинути са скупштинског засједања зато што сматрају да је градоначелниково понашање крајње недопустиво и некоректно.

Градоначелник данас није био доступан медијима. Раније је изјавио да о међунационалниим проблемима,треба да расправља Скупштина града и да у школи у којој је више од 60 одсто дјеце друге националности директор треба да буде Бошњак. Захтјев опозиције да Скупштина о овоме не расправља, колегијум није уважио.

Први пут о овоме је проговорио и директор школе Ведран Глигорић. Каже да Петровићеви сарадници обилазе родитеље и запослене у школи, покушавајући да да дођу до њихових признања која би потврдила да међунационални проблеми у школи постоје.

"Све је то једна лаж која је пласирана и иза које стоји политика и ништа друго. За ово ће Петровић сигурно добити тужбу и пријаву за клевету", додаје Глигорић.

Због тврдњи о међунационалним проблемима, запослени у школи од градоначелника су тражили извињење, али је Петровић изјавама долио уље на ватру, па су наставници најавили да ће се обратити омбудсману за људска права.

У Организацији породица погинулих тврде да је намјера градоначелника да смијени једино дијете погинулог борца на мјесту директора у Граду, наставак његовог прогона борачке популације у Добоју.