latinica  ћирилица
21/02/2018 |  12:27 ⇒ 18:07 | Аутор: РТРС

Представници УЕФА, ЦСКА и Звезде: За сада се игра...

Уобичајена процедура, да се на дан одигравања међународне фудбалске утакмице одржи технички састанак делегата, у овом случају УЕФА, као и домаће и гостујуће екипе, испоштована је и у леденој Москви, гдје је за 18 часова заказан реванш меч између ЦСКА и Црвене звезде у шеснаестини Лиге Европе.
Тренинг фудбалера Звезде у Москви (фото: Вељко Ивановић / РАС Србија) -
Тренинг фудбалера Звезде у Москви (фото: Вељко Ивановић / РАС Србија)

У престоници Русије је овог преподнева било и -13 степени, око 12 часова по локалном времену два више, а у вријеме одигравања сусрета, 18 часова (20 по руском), очекује се да ће бити -15 степени.

Према одлукама са техничког састанка, утакмица се - игра, али је наглашено да ће се, у складу са процедуром УЕФА, делегат са екипама наћи на терену 60 минута пред најављени почетак меча, те ће се тада и донијети одлука игра ли се у предвиђеном термину или ће, због велике хладноће, реванш бити одложен.

Правила УЕФА немају предвиђену "температуру испод које се утакмице не играју", већ је све на делегату и учесницима, али евентуално уобичајено помјерање утакмице за један дан у овом случају не би требало да буде могуће, јер се у четвртак у Москви игра утакмица Локомотива - Ница, такође у шеснаестини финала Лиге Европе, а и за њу је питање да ли ће се тада одржати јер се очекује пад температуре до -17.

Извор: Блиц