latinica  ћирилица
21/02/2018 |  09:43 ⇒ 12:48 | Аутор: РТРС

Чеферин: Лига нација је будућност фудбала

Предсједник УЕФА Александер Чеферин сматра да је Лига нација будућност фудбала и да европска кровна кућа ради све на сузбијању намјештања утакмица.

Чеферин је рекао да ће "мале" репрезентације сада имати прилику да се квалификују на Европско првенство преко Лиге нација.

- Сада и мале земље имају могућност да се квалификују на Европско првенство, управо преко Лиге нација, а до сада смо имали два проблема. Први је био тај да мали нису имали шансе за пласман на Европско првенство, а други да је великан попут Њемачке играо против Сан Марина - рекао је предсједник УЕФА.

- Са Лигом нација ће велики играти између себе, а мали ће такође имати шансу да прођу даље. Мислим да је то будућност европског фудбала, а можда и клупског. Будућност је у отвореним, а не у затвореним такмичењима какво је у САД- навео је  Чеферин.

Први човјек УЕФА потврдио је да намјештања утакмица на највишем нивоу нема, али да је опасност на нижем нивоу већа.

- На највишем нивоу нема намјештања, а што је ниво нижи, то је опасност већа. Покренули смо посебно одјељење које се бави заштитом фудбала чији је једини задатак спречавање намјештања утакмица - закључио је Чеферин.

Извор: Агенције