latinica  ћирилица
20/02/2018 |  16:27 ⇒ 17:10 | Аутор: РТРС

Милошевић: Инсинуације око Алумине злонамјерне и тенденциозне

Адвокат Алумине Владимир Милошевић, сматра да у погледу спекулација о значају одлуке Уставног суда БиХ по апелацији Алумине, треба истаћи да је овај суд искључиво одлучивао о процесној могућност Павгорда да учествује у извршењу умјесто Укио банке, а не и о праву на спровођење поступка или наплате против Алумине, тако да је свака инсинуација око било којег права Павгорда или Укио банке злонамјерно и тенденциозно пласирана.
Адвокат Владимир Милошевић - Фото: РТРС
Адвокат Владимир МилошевићФото: РТРС

Он је истакао да треба напоменути и то да у предметном извршењу већ постоји правноснажна одлука да се рачуни Алумине не могу блокирати,

"А и оно што је најважније, Окружни привредни суд у Бијељини и Виши привредни суд у Бањалуци су недавно потврдили да потраживање Укио банке у износу од 155 милиона КМ и пратеће залоге не постоје. Када је ријеч о ранијој блокади рачуна, треба подсјетити јавност да су ово извршење а и блокада рачуна засновани на криминално успостављеним залогама из 2012. године датих у корист Укио банке, а по основу којих залога није било могуће блокирати трансакцијски рачун фирме. Апсурдно је и помислити да се по основу залоге на старом рачунару или радном столу блокира рачун Алумине на 155 милиона КМ. Дубоко вјерујем да ће судови поступати по закону те обуставити сваки овакав поступак против Алумине, и на ову аферу, те покушај легализације литванског незаконитог поступања, ставити тачку, јер све ово може да нанесе озбиљну штету Алумини, као и повјериоцима Бирача, гдје Република Српска има преко 40 милиона КМ потраживања, закључио је Милошевић за РТРС .