latinica  ћирилица
20/02/2018 |  16:21 ⇒ 16:30 | Аутор: РТРС

Сиријска војска ушла у Африн, град под опсадом турске војске

Оружане снаге сиријске Владе ушле су у Африн, који је под опсадом турске војске, изјавио је представник курдске Народне заштитне јединице /ИПГ/ Бруск Хасеке.

Он је за "Спутњик" потврдио да је сиријска војска ушла у подручје Африна на сјеверу земље, како би помогла ИПГ да одбрани град од напада турске војске и "Слободне сиријске војске".

"Да, тачно је. Владине снаге су дошле да помогну људима у Африну. Не можемо рећи колико војника је ушло у град. То је војна информација", рекао је Хасеке.

Сиријска државна телевизија је објавила снимке конвоја, који улази у Африн, а за који се сматра да је конвој сиријске војске.

Један виши курдски званичник је јуче изјавио да су се курдске снаге у Сирији договориле са властима у Дамаску о распоређивању војске дуж пограничног подручја у области Африна, а сиријски медији су нешто касније објавили да ће сиријска војска ући у Африн у наредних неколико часова.

Међутим, информацију о уласку војске у Африн негирао је нешто касније Бруск Хасеке, који је изјавио да су у питању лажне информације.

Замјеник турског премијера Бекир Боздаг је упозорио да би улазак сиријских оружаних снага у Африн довео до катастрофе и да би то било "зелено свјетло" за подјелу државе.

Сиријска војска још увијек није потврдила информацију о уласку снага у Африн.

Извор: Срна