latinica  ћирилица
19/02/2018 |  20:43 | Аутор: РТРС

Украјинке пуштене из притвора, "нису знале шта снимају"

Двије украјинске држављанке које су припадници Војне полиције привели јер су покушале неовлашћено да снимају војне објекте у Србији, пуштене су из притвора.

Против њих неће бити подигнута кривична пријава, јавља Н1.

Званичници Амбасаде Украјине су рекли за Н1 да претпостављају да те жене вјероватно нису знале шта могу да снимају, а шта не смију.

Нема конкретних информација о другим ухапшеним странцима, ухапшеним истим поводом.

Министар одбране Србије Александар Вулин раније је изјавио да је Војна полиција ухапсила осморо странаца јер су неовлашћено покушали да снимају војне објекте или да уђу у објекте у које је улаз цивилима строго забрањен.

Вулин је оцијенио да "тако велики број страних држављана и тако велики број упада или покушаја упада у просторе које контролише Војска Србије одавно није забиљежен".

Предсједник Србије Александар Вучић је у недјељу изјавио да је добио неке информације о хапшењу америчких држављана у Србији, али да не сматра да је то "нешто посебно опасно".

"Не мислим да је то нешто посебно опасно, било је ту и држављана неких других земаља, али да не говорим ништа док не добијем извјештај службе безбједности", казао је предсједник.

Подсјећамо, војна полиција ухапсила је два Американца и двије украјинске држављанке који су дроном покушали да снимају зграду старог Генералштаба.

Извор: Бета