latinica  ћирилица
19/02/2018 |  10:48 ⇒ 20/02/2018 | 09:03 | Аутор: РТРС

Сутра промоција поштанске марке "Умјетност"

У просторијама Музеја савремене умјетности Републике сутра ће бити одржана промоција поштанске марке "Умјетност".
Музеј савремене умјетности Републике Српске - Фото: РТРС
Музеј савремене умјетности Републике СрпскеФото: РТРС

С обзиром да је МСУ РС био један од главних иницијатора учешћа БиХ на највећој смотри савремене умјетности Венецијанском бијеналу 2013. и 2017. године, на којем се представила кроз изложбене пројекте умјетника Младена Миљановића и Раденка Милака, Поште Српске су издавањем пригодне поштанске марке жељеле дати свој допринос и подршку у развоју савремене умјетничке сцене на простору БиХ, саопштено је из Музеја.

Марку ће промовисати Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске, Сарита Вујковић, директор Музеја савремене умјетности Републике Српске, те Младен Миљановић и Раденко Милак, умјетници чија су дјела представљена на маркама.

Пригодна поштанска марка "Умјетност" биће издата на основу Програма о издавању поштанских марака и вриједносница за 2018. годину, номиналних вриједности 0,90 и 1,70КМ и тиражом од 15.000. Биће издат и ФДЦ коверат, у тиражу од 300 комада.

Аутор овог издања је Небојша Ђумић, графички дизајнер Пошта Српске, а мотиви на маркама су сегменти из умјетничких дијела- изложбених пројеката поменутих умјетника, који су представљени на Венецијанском бијеналу, a након тога су постали дио музејског фундуса, саопштено је из Музеја савремене умјетности Републике Српске.