latinica  ћирилица
18/02/2018 |  17:31 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Приједор: Одржана 27. "Ловачка лажијада" (ВИДЕО)

У Омарској код Приједора одржана је 27. "Ловачка лажијада". Јединствена манифестација у којој се такмичари надмећу у причању измишљених ловачких прича, окупила је преко 500 посјетилаца.
Ловачка лажијада - Фото: РТРС
Ловачка лажијадаФото: РТРС

Дрвена нога његовог пријатеља коју је угризла змија толико је отекла, да кад ју је поцијепао, добио је огрев за читаву зиму. Укратко – ово је ловачка прича Драгана Јокића из Омарске, која је највише насмијала присутне, а њему донијела ласкаву титулу "лажова године".

"Па ту нешто има мало и истине, али не баш до краја. Да се ловац мало одмори и да се дешава свашта у лову", рекао је побједник 27. лажијаде Драган Јокић.

Истина је, међутим, да је Лажијада и ове године окупила и ујединила ловце са свих страна.

"Наше посјете се више туристичког карактера, да обиђемо ваше туристичке потенцијале. Козару, Мањачу, Доњу Градину", навео је Аца Гера Животић из ЛУ "Трест" Петровац на Млави.

 А главни циљ ове јединствене манифестације првенствено је дружење љубитеља лова и шале.

"Битно је да се људи окупљају, и да се друже, да нема негативне енергије. Ово је све позитивно", нагласио је организатор Жељко Романић.

Преко 500 ловаца и посјетилаца, уз разговор, музику, и по коју чашицу, тако су наставили традицију. Наредно окупљање већ је заказано за идућу годину, у исто вријеме, на истом мјесту.