latinica  ћирилица
18/02/2018 |  08:42 ⇒ 09:16 | Аутор: РТРС

Бановићи- Бачена експлозивна направа на дискотеку (ФОТО)

На дискотеку у Бановићима, у власништву Мирсада Кукића, бившег предсједника Кантоналног одбора СДА Тузланског кантона, синоћ је бачена експлозивна направа.

Припадници МУП-а Тузланског кантона запримили су синоћ у 21.00 часова пријаву да је на дискотеку у Бановићима бачена експлозивна направа.

Према незваничним информацијама, у експлозији је лакше повријеђен један младић. Иначе, експлозија се догодила у вријеме када је у дискотеци било много млађих особа,

Полицијски увиђај је трајао око три часа, а припадници полиције су до јутрос обезбјеђивали мјесто експлозије, наводе федерални медији.

Након вијести да се догодила експлозија, на главниом градском тргу спонтано се окупило скоро хиљаду гарађана, међу којима и рудари из Рудника мрког угља.

Бановићи

Грађани су се окупили у знак протеста против оних који су експлозивном направом унијели узнемиреност међу становнике, али након полицијског увиђаја, разишли су се кућама.

Посланик СДА у Парламенту ФБиХ Елзина Пирић, такође из Бановића, рекла је да се експлозија догодила непосредно након што је на сједници ОО СДА Бановићи из странке искључен Бего Гутић, синоћ смијењени кантонални премијер. Навела је да су поједини посланици, као и смијењени Гутић, јавно оптуживали Мирсада Кукића да је крив за његову смјену, те да је њој и Кукићу пријећено већ дуже вријеме.

Како напомињу федерални медији, индикативно је да су поједини који су били против смјене Гутића и његове владе изражавали страх да може доћи до нарушавања сигурности у Тузланском кантону.

Извор: Агенције