latinica  ћирилица
17/02/2018 |  19:42 ⇒ 21:16 | Аутор: РТРС

Додик: Није било инцидента у Хрватској (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поновио је и данас да ће бити кандидат за српског члана Предсједништва БиХ. Одговарајући на новинарска питања, Додик је поручио да никада у Хрватској није имао, нити изазвао инцидент.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

На изјаве лидера ПДП-а Бранислава Бореновића како је вријеме за његову политичку пензију, Додик је још јуче поручио да је Бореновић исцрпљен од политичких пораза. Након Бореновићевих коментара на друштевеним мрежама, вербални сукоб настављен је и данас.

"Вријеме је да Додик оде у политичку пензију" - изјава је предсједника ПДП-а Бранислава Бореновића која је покренула нови вербални сукоб на релацији Додик-Бореновић. Предсједник Српске и СНСД-а, Милорад Додик, овако је то првобитно коментарисао: "Колико ја знам, он је сијеђи од мене. Ја изгледам бољи момак од њега, и на медијима, не само у животу".

Није се дуго чекало на одговор Бранислава Бореновића, али путем Твитера. Рекао је да он не фарба ни косу, а ни народ. Додик, за њега, сада има нови одговор:"Ал' тај Бореновић лаже, како га није срамота!? Он лаже народ као неко се фарба. Ја се не фарбам, али он је и даље сијед и лош момак. Чуо сам од ваших колега кад год дође у неки студио, шминка се по пола сата да изађе пред камеру."

Након писања хрватског Јутарњег листа како је полиција ове земље разоружала Додикове људе, предсједник Српске тврди да их је полиција зауставила код Винковаца, наплатила казну због прекорачења брзине, и да се ништа друго није догодило.

- Ништа се ту није десило. Када идемо у Хрватску, не носимо оружје, нити треба да ме штити полиција те земље. Не треба ме штитити полиција Хрватске као министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка и члан Предсједништва БиХ Младена Иванића. Не осјећам се сигурно да ме они штите и вјерујем да ће веома брзо бити изграђен пут од Бањалуке до Бијељине, до границе са Србијом, и неће бити потребе за путовање кроз Хрватску - рекао је Додик.

На питање да ли је било разговора са ДНС-ом о кандидатима за највише функције на предстојећим изборима, односно предсједника Српске и члана Предсједништав БиХ, Додик је рекао да ће све бити у реду и договорено у наредном периоду.