latinica  ћирилица
17/02/2018 |  18:36 | Аутор: РТРС

Дрвар: Вртић почиње да ради након 11 година

У Дрвару ће након 11 година од прољећа почети са радом вртић, највише захваљујући ангажману начелника општине Горана Броћете и помоћи из Републике Српске.
Дрвар - Фото: РТРС
ДрварФото: РТРС

Одлука о оснивању вртића у Дрвару, који не ради од 2007. године и назван је "Мајка храброст", донесена је на иницијативу начелника Броћете.

"Из кабинета предсједника Републике Српске Милорада Додија су одобрена новчана средства за реконструкцију вртића, док је Амбасаде Бугарске донацијом обезбједила опремање вртића", каже Броћета за Срну.

Он је рекао да је одлука о оснивању вртића донесена у јуну, иако је општина у изузетно тешкој финансијској ситуацији.

"Планирамо уз редован рад и низ других активности намијењених дјеци предшколског узраста", каже вршилац дужности директора вртића Жељка Крнета.

Назив установе "Мајка храброст" је установљен у сјећање на Дрварчанку Јелену Трикић, која је жртвујући свој живот подарила живот свом дјетету.

Јелена је, одричући се хемотерапије у интересу здравља бебе, изгубила битку са болешћу. Она је изабрала потомство, продужетак живота, а Дрварчани су изабрали назив "Мајка храброст" да се не заборави Јеленин чин.

На посљедњој сједници Општинског вијећа донесена је одлука и о висини цијене боравка дјетета у вртићу по којој цјелокупни боравак износи 120 КМ, а полудневни 60 КМ.

"Уколико двоје деце из исте породице похађа вртић, друго дјете има попуст од 40 одсто, а треће дијете ће имати бесплатан боравак. Општина је одлучила да на тај начин изађе у сусрет корисницима вртића", каже Броћета.

Она каже да је процес регистрације при крају и надају се скором расписивању конкурса за упис деце и пријем радника.

"Једино нам још недостају средства за уређење дворишта", додаје Крнета.

Извор: СРНА