latinica  ћирилица
17/02/2018 |  13:51 ⇒ 20:38 | Аутор: РТРС

Студенти формирају комисију за праћење конкурсних процедура МИП-а БиХ

Асоцијације студената факултета политичких наука из Бањалуке, Сарајева и Мостара у наредном периоду формираће комисију од по два члана која ће пратити конкурсне процедуре у Министранству иностраних послова БиХ.
Запошљавање МИП (Архив) - Фото: РТРС
Запошљавање МИП (Архив)Фото: РТРС

Представник Студентске организације ФПН-а Бањалука Милош Ковачевић изјавио је данас у Бањалуци да ће формирати комисију како би студенти могли правовремено конкурисати, али и реаговати на евентуалне неправилности.

"Јавност је информисана да смо недавно реаговали на конкурс за пријем службеника у МИП, којим није предвиђено запошљавање политиколога, нити прифила са наших факултета, што је недопустиво", рекао је Ковачевић новинарима након састанка студената ФПН-а из Бањалуке и Сарајева.

Ковачевић је најавио да ће студенти тражити од министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка да буде потписан меморандум о сарадњи домаћих факултета политичких наука са МИП-ом БиХ како би студенти могли да буду примани у ово министарство.

Он је навео да данашњем састанку нису присуствовали студенти ФПН-а из Мостара из оправданих разлога, као и Црнадак, који је обећао да ће наредне седмице одржати састанак са студентима ових факултета.

Представник ФПН-а Сарајево Мерима Ковачић подсјетила је да конкурс за пријем службеника у МИП БиХ није поништен упркос противљењу студената.

"Наставићемо са нашим активностима, јер у конкурсу нису били наведени посебни услови, чиме су оштећени студенти ФПН-а. У МИП-у БиХ је потребна систематизација радних мјеста да би студенти могли да нађу посао или да волонтирају и стажирају", рекла је Ковачићева.

Извор: СРНА