latinica  ћирилица
17/02/2018 |  12:19 | Аутор: РТРС

Васић: Американци демантовали Лукача

Потпредсједник СДС-а Костадин Васић сматра да је Амбасада САД у Сарајеву тврдњом да ова земља нема намјеру да врши обуку припадника Министарства унутрашњих послова Републике Српске демантовала ресорног министра Драгана Лукача.
Костадин Васић - Фото: nezavisne novine
Костадин ВасићФото: nezavisne novine

"Ово је само један примјер како министар Лукач готово свакодневно дезинформише грађане... Како онда да му грађани вјерују кад каже да је стање безбједности у Републици Српској стабилно и да немају разлога за бригу? Или како да му грађани вјерују кад каже да је набавка радара кроз приватно-јавно партнерство урађена у складу са законом, упитао је Васић.

Он је позвао Лукача да још једном саопшти јавности да ли ће обуку специјалаца вршити Руси или Американци, те да би у супротном требало да поднесе оставку, саопштено је из СДС-а.

"Али то је немогуће очекивати, јер Лукач мора у потпуности исконтролисати посао са Турцима око радара", сматра Васић.

Према његовом мишљењу, министар унутрашњих послова Републике Српске сваком новом изјавом показује да "не ради свој посао како треба".

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач истакао је да нико од руских специјалаца или оперативаца неће учествовати у обуци специјалних јединица МУП-а нити било којих других припадника МУП-а.

"МУП је до сада радио обуку својих припадника углавном са америчким специјалним јединицама. Специјалне јединице МУП-а и један дио јединица за подршку највећи дио обука су радили са Европском полицијом и америчким специјалцима", рекао је Лукач раније ове седмице.

Извор: СРНА