latinica  ћирилица
17/02/2018 |  11:46 | Аутор: РТРС

Кошарац: Трагикомични коментари СзП-а на Додикову кандидатуру

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац оцијенио је "трагикомичним коментаре представника такозваног Савеза за промјене на вијест да ће се предсједник СНСД-а Милорад Додик кандидовати за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске".
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Да нису жалосни, били би ми смијешни коментари губитника Младена Босића на кандидатуру предсједника Додика. Лик који је на челу СДС-а изгубио све изборе на које је изашао и који, неким чудом, још сједи у руководству Представничког дома парламента БиХ, сада се претворио у самозваног политичког аналитичара за увесељавање медија у Сарајеву. С обзиром на садржај Босићевих коментара, очекујем да га на платни списак ставе Си-Ен-Ен или 'Њујорк тајмс', ако већ није на списку једне амбасадорке која мисли оно што Босић говори", рекао је Кошарац Срни.

Он је додао да је бивши предсједник СДС-а Младен Босић постао политички аналитичар након што је врх те странке глатко одбио његову понуду да се на предстојећим изборима кандидује за предсједника Републике Српске.

"Босићевим стопама кренуо је и актуелни предсједник СДС-а Вукота Говедарица, кога је, као и његовог бившег страначког шефа, страх да изађе на црту Милораду Додику. Зато су се и окренули Мирку Шаровићу, бошњачком кандидату за српског члана Предсједништва БиХ, не схватајући да су бошњачки гласови једини које Шаровић може да добије у Републици Српској", нагласио је Кошарац.

Према његовим ријечима, руку под руку с Говедарицом иде и Бранислав Бореновић, који још не зна на коју ће се функцију кандидовати Младен Иванић.

"Бореновићу и Говедарици нису јавили да Иванић сања још један мандат у Предсједништву БиХ. Кад Бореновић то сазна, мораће јавности да објашњава како је његов кандидат истрговао позицију амбасадора у Љубљани за именовање ратног официра 7. муслиманске бригаде, у чијем се саставу борио злогласни одред 'Ел муџахид', на чело Оружаних снага БиХ", упозорио је Кошарац.

Извор: СРНА