latinica  ћирилица
17/02/2018 |  08:11 ⇒ 08:17 | Аутор: РТРС

Свијет бољи од Америке, седам тројки и МВП трофеј за Богдановића

Тим Свijета побиједио је селекцију Америке у утакмици младих звијезда НБА лиге 155:124. Богдан Богдановић погодио седам тројки и у Сакраменто однио МВП титулу.
МВП трофеј за Богдановића - Фото: Screenshot/YouTube
МВП трофеј за БогдановићаФото: Screenshot/YouTube

Укупно 26 поена репрезентативца Србије. Ол-стар викенд у Лос Анђелосу сјајним играма отворили и Дарио Шарић, Бен Симонс и Џејлен Браун.

Када је у другој четвртини погодио тројку са девет метара, Богдан Богдановић дао је саиграчима до знања да је спреман за сјајно шутерско вече, па је до краја меча од 13 шутнутих погодио седам тројки. Додао је томе четири скока и шест асистенција и из руку некадашњег играча Сакраменто Кингса, Криса Вебера добио трофеј играча утакмице.

"Пришао сам утакмици на исти начин, да се такмичим и да будем најбоља верзија себе. И то се вечерас и десило. Никада не знате када ће се то десити", рекао је Богдановић послије утакмице. "Шутирао сам и добро сам се осјећао".

На изласку из Стејплс центра потписао се на патике и поклонио их навијачима. 

Такмичарски, утакмица за коју се организатори Ол-стар викенда надају да ће донијети извјесну дозу ривалства, била је ријешена још у првом полувремену, прије свега захваљујући ватромету добрих шутева екипе свијета.

У том периоду, Богдановић је погодио четири тројке заредом, укључујући једну са девет метара.

Богдан се, тако, нашао у сјајном друштву некадашњих освајача овог трофеја, попут Пенија Хардевеја, Алена Ајверсона, Гилберта Аренаса, Кармела Ентонија и Кевина Дјурента. 

Титула представља и велику сатисфакцију и за челнике Сакрамента, власника Вивека Ранадиву и главне оперативце и некадашње Ол-стар играче Влада Дивца и Пеђу Стојаковића, који су се пред почетак сезоне нашли у унакрсној ватри критичара, незадовољних доласком Богдановића и одласком дотадашње главне звијезде тима, Дамаркуса Казинса.

Бади Хелд био је најефикаснији у екипи Свијета са 29 поена и дугачком соло дионицом на самом крају меча. У побједничком тимо одличан је био Џамал Мареј са 21 поеном, седам асистенција и шест скокова.

Дарио Шарић био је одличан са 18 поена. За Америку, више воље у меч унео је Џејлен Браун који је уз 35 поена покупио и десет скокова

Дневник "Сакраменто би" пренео је и интересантан разговор Богдановића и Хелда, саиграча из Кингса, о евентуалном будућем учешћу у такмичењу у шутирању тројки и побједи над Стефом Каријем и Клејом Томпсоном.

"Желио бих да једног дана Бади и ја будемо овдје. Мислим да можемо да победимо Клеја и Карија", рекао је Богдановић.

Извор: РТС