latinica  ћирилица
16/02/2018 |  15:08 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Ћорић: Мектић је посљедња особа која може да прича о патриотизму и поштењу

Члан Главног одбора СНСД-а Недељко Ћорић рекао је да је "министар безбједности БиХ са нелегалном дипломом Драган Мектић посљедња особа која може да прича о Републици Српској, патриотизму, 'свом поштењу' и туђем криминалу".
Недељко Ћорић - Фото: СРНА
Недељко ЋорићФото: СРНА

- Мектић је особа која годинама обавља веома значајне функције у БиХ, упркос томе што му је један од првих услова за обављање једне такве позиције школска спрема која је у његовом случају веома дискутабилна - рекао је Ћорић Срни.

Он је подсјетио да је чак и са Правног факултета у Загребу потврђено да Драган Мектић никада није студирао на тој високообразовној установи.

- Министар безбједности у БиХ има потпуно нелегалну диплому коју је, како су медији пренијели позивајући се на званичне информације, издао Образовни центар хрватске полиције и са њом је и ушао у државну управу. Осим спорне дипломе, Мектић, који се јавности представља као велики борац у борби против криминала, има иза себе и сумњиве пројекте попут изградње нове зграде Службе за послове са странцима, многе сумњивих тендере, а један од њих је и онај који се односи на намјештање послова штампања пасоша за грађане БиХ - нагласио је Ћорић.

Он је рекао да сви ти предмети стоје негдје у ладицама СИПА и Тужилаштва БиХ, а у знак захвалности "Мектић мора да напада институције у Српској и износи разне неистине о наводном криминалу и наводним паравојним формацијама, док му криминал у ФБиХ и на нивоу БиХ, вехабијске заједнице и кампови, а посебно преношење надлежности са Српске не сметају, напротив - у томе врло радо учествује".

- Његова изјава да се у Сребреници догодио геноцид је још једна потврда његове издајничке политике коју води под патронатом Бакира Изетбеговића, Шефика Џаферовића, Шемсудина Мехмедовића... Његово свакодневно правдање да није рекао оно што је рекао и што смо сви чули је само доказ више какву политику води СДС и његов кадар у Сарајеву. То је политика подаништва и кукавичлука, коју српски народ до сада није видио - закључио је Ћорић.

Извор: СРНА