latinica  ћирилица
16/02/2018 |  08:09 ⇒ 16:16 | Аутор: РТРС

Додик потврдио за РТС: Бићу кандидат за члана Предсједништва БиХ (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик потврдио је за РТС да ће бити кандидат за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске на предстојећим изборима у БиХ. Подсјећамо, општи избори у БиХ биће одржани у октобру.
Милорад Додик - Фото: Screenshot
Милорад ДодикФото: Screenshot

Гостујући у јутарњем Дневнику Радио телевизије Србије Додик је рекао да ће се, након три мандата као премијер и два предсједничка, кандидовати за члана Предсједништва БиХ.

"Али, то не значи да се након тог мандата, ако будем имао прилику и будем имао снаге, нећу поново кандидовати за другу функцију", истакао је Додик.

Он је нагласио да му није проблем било гдје отићи и бранити интерес Републике Српске и да је посјета Вучића Загребу показала да Србија жели да гради мир. "Важно је да Србија шаље поруке мира и стабилности. Битно је да се није поклекло и нама даје снаге да је Србија ту," навео је Додик.

"Мислим да је са становишта Србије показана одлучност за градњу регионалне стабилности и да у том погледу Србија предњачи на челу са предсједником Вучићем", истакао је Додик.

Према његовим ријечима, веома је важно да Србија шање јасне поруке у региону, а то су мир, стабилност и подршка српској националној заједници.

Додик је подсјетио да су Срби у БиХ били препуштени раније одлукама које је Милошевић сам доносио умјесто њих, а да је сада најбољи период сарадње.

Како је додао, та сарадња се огледа и у подршци пројектима, као што је изградњи вртића у Требињу и у Брчком.

"На Амбасади Србије у Сарајеву неко је истакао мртвачку главу и позивао на уништење, не можете на то остати имуни", нагласио је Додик и истакао да је то само "ојачање сазнања да је БиХ пропала земља".

Све се догодило због декларације о опстанку српског народа коју нико још није видио, а предсједник Вучић је тражио од Додика да се са тим сачека како би се добила шира подршка и како не би пала у сјенку избора.

"Вучић не жели да му неко каже ви то радите из предизборних разлога", наводи Додик и истиче да је он свједок да то није тако и да постоји државна одговорност.