latinica  ћирилица
15/02/2018 |  16:29 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Разговарано о реализацији више пројеката у Српској

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Стево Мирјанић разговарао је са представницима Европске инвестиционе банке /ЕИБ/ и надлежне консултантске куће о напретку пројекта "Хитне помоћи и заштите од поплава у Републици Српској", чија је вриједност 55 милиона евра.
Мирјанић и представници ЕИБ-а - Фото: СРНА
Мирјанић и представници ЕИБ-аФото: СРНА

Овај пројекат се финансира кредитом ЕИБ-а, а укупна вриједност до сада уговорених радова је 39,1 милион евра, саопштено је из Министарства, пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

Осим уговорених радова, додаје се у саопштењу, у току је евалуација понуда за пројекат "Рехабилитација каналске мреже у Бијељини" и расписан је тендер за пројекат "Санација савског насипа у Градишци", а вриједност ова два пројекта је око десет милиона евра.

За објављивање су спремни пројекти "Санације савског насипа у Српцу" и "Регулација ријеке Милошевице и Гомјенице", тако да би са овим пројектима вриједност уговорених радова била око 54 милиона евра.

На састанку је оцијењено да се реализација свих пројеката одвија доста добро.

Посебно је било ријечи о пројекту "Рехабилитација црпних станица", гдје је изабрани извођач уведен у посао у марту прошле године, а рок за извођење радова је двије године.

Обострано је оцијењено да постоје одређена кашњења у реализацији овог пројекта од извођача радова, због чега су договорени правци у којем ће се даље одвијати активности на његовој реализацији.

Извор: СРНА