latinica  ћирилица
15/02/2018 |  15:32 ⇒ 19:19 | Аутор: РТРС

У Фочи и Палама сјећање на борце ВРС (ВИДЕО)

Парастосом, полагањем цвијећа и паљењем свијећа у Фочи и у Палама обиљежен је Дана борца Војске Републике Српске. Више од 23.000 припадника Војске и МУП-а Републике Српске уградило своје животе у темеље Српске.
Фоча, Дан бораца - Фото: РТРС
Фоча, Дан борацаФото: РТРС

Са обиљежавања Дана бораца у Фочи поручено је да је стална обавеза очување Републике Српске која је гарант опстанка српског народа на овом простору који никад није био агресор, него је увијек животе и своја огњишта бранио од освајача. Наглашено је да се мора повести више рачуна о запошљавању демобилисаних бораца.

- Проблеми су и даље запошљавање дјеце погинулих бораца, али су тренутно у најтежој ситуацији демобилисани борци. Има породица и са троје дјеце у којима нико не ради - рекао је Срђан Станковић, предсједник Општинске борачке организације.

За одбрану Сарајевско-романијске регије свој живот у темеље Српске положило је више од 4.000 бораца који никада не смију да буду заборављени, кажу у Борачкој организацији општине Пале.

Предсједник ове организације Михајло Парађина рекао је да је Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата прилика за присјећање на све који су дали највредније што су имали за одбрану Републике Српске.

Из ове општине је потврђено да би ускоро у овој локалној заједници требало да почне изградња музеја посвећеног одбрамбено отаџбинском рату.