latinica  ћирилица
15/02/2018 |  14:30 ⇒ 19:45 | Аутор: РТРС

Плакати у Сарајеву највећа провокација упућена Србима од завршетка рата

Плакат са мртвачком главом и натписом "четници" на улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву и демонстрације радикалних бошњачких хорди испред зграде те амбасаде на Дан државности Србије, наводно против заједничке декларације српског народа, највећа је провокације упућена Србима од завршетка рата до данас, упозорио је предсједник Републике Српске Милорад Додик.
Амбасада Србије у БиХ (Фото: J. Alibegović/Avaz) - Фото: dnevni avaz
Амбасада Србије у БиХ (Фото: J. Alibegović/Avaz)Фото: dnevni avaz

"Ова провокација без преседана само је још један доказ да Република Српска нема шта да тражи у БиХ, која је постала неодржива за српски народ који своју слободу мора тражити у другој форми, а никако у БиХ уколико желимо да избјегнемо увреде, провокације и да живимо без проблема", рекао је Додик Срни.

Према његовим ријечима, судбина српског народа и Српске је потпуно неизвјесна и тешко одржива у оваквој БиХ јер трпе огромну штету, аткује се на њихову слободу, идентитет, достојанство и одрживост.

"За то смо се мукотрпно изборили и то нећемо дозволити", категоричан је Додик.

Предсједник Српске је оцијенио да овакве ратнохушкачке поруке из Сарајева које су се данас чуле испред Амбасаде Србије, баш када Србија слави свој Дан државности, јасно говоре ко ремети мир и стабилност у БиХ и региону.

"Све то се дешава у вријеме када је Србија на челу са предсједником Александром Вучићем у више наврата до сада пружала руку помирења са жељом да односи са БиХ буду у духу стабилности, пријатељства и узајамног разумијевања", напоменуо је Додик.

Предсједник Српске је закључио да посљедњи догађаји у Сарајеву говоре да Вучићу у политичком Сарајеву нема ко да пружи руку јер тамо очигледно нема искрених заговорника мира, добросусједских односа и стабилности.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су јуче плакат на коме је нацртана мртвачка глава, испод које пише "Четници костобацани".

У организацији Бошњачког покрета којег предводи Сејфудин Токић данас су испред зграде Амбасаде Србије у Сарајеву одржани получасовни протести, а као разлог наведено је противљење заједничкој декларацији Србије и Републике Српске о очувању српског народа.

Извор: Срна