latinica  ћирилица
15/02/2018 |  13:19 ⇒ 13:24 | Аутор: РТРС

Успјешна Српска: Бијељина поново у саобраћајном колапсу (ФОТО)

Због изградње канализације Бијељина је, по ко зна који пут, поново у саобраћајном колапсу. Потпуно аматерско планирање термина извођења радова довело је до тога да се град, у коме је регистровано више од 40.000 аутомобила, претвара у калдрмисану чаршију, саопштено је данас из Успјешне Српске.
Саобраћајни колапс - Бијељина -
Саобраћајни колапс - Бијељина

Наиме, иако у документацији јасно стоји да „изградњу канализације прати и реконструисање саобраћајница и тротоара, те уређење зелене површине и дрвореда", улице у којима су радови завршени остале су пуне рупа и једва проходне, а посебно је алармантно то што је већ више од пола године отежан приступ здравственим установама. Асфалтирање се и даље чека, јер се у Градској управи крију иза изговора "неадекватни временски услови", наводи се у саопштењу.

Колапс у саобраћају - Бијељина

С обзиром да су планом предвидјели да извођач радова свој дио посла заврши онда када се због хладноће не може асфалтирати, постављамо питање, да ли је саобраћајни колапс до априла, када временски услови коначно дозволе радове на путној инфраструктури, такође дио тог плана?, питају из Усјпјешне Српске.

Бијељина - улице

Уз то, позивамо надлежне да регулишу и вријеме извођења радова те да се, умјесто у току дана, у вријеме највеће гужве у саобраћају, радови изводе у ноћним часовима, као што је то случај свугдје у свијету. А о томе да пројекат изградње канализације улази у једанаесту годину, излишно је и говорити, закључено је у саопштењу Успјешне Српске.