latinica  ћирилица
15/02/2018 |  12:03 | Аутор: РТРС

Црнадак: Постављање плаката на Амбасаду Србије - умоболан чин

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак изјавио је данас Срни да је постављање агресивног плаката на Амбасаду Србије у Сарајеву на дан када се обиљежава један од најважнијих датума у историји српског народа "умоболан чин" који долази од оних који би вољели да Србија и БиХ, Срби и Бошњаци остану у вјечном сукобу.
Игор Црнадак - Фото: РТРС
Игор ЦрнадакФото: РТРС

Он је упозорио да ово није само порука за Србију, већ и порука за Србе који живе у Републици Српској и БиХ, због чега је позвао све надлежне институције да што прије открију ко стоји иза овог инцидента.

"У свему овоме морамо побиједити ми који гледамо у будућност и који желимо да се Срби и Бошњаци, Србија и БиХ заједнички развијају једни поред других, свом снагом напредују и у реформама и ка ЕУ, а не да побиједе они који желе страх и неизвјесност", поручио је Црнадак.

Он је најавио да ће бити присутан на пријему који организује Амбасада Србије поводом Дана државности и да ће исте ове поруке пренијети амбасадору.

На улазу у Амбасаду Србије у Сарајеву непозната лица залијепила су плакат на коме је нацртана мртвачка глава испод које пише "Четници костобацани".

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић изјавио је Срни да су, овај врло провокативан плакат и за данас најављене демонстрације Босанског покрета испред Амбасаде два повезана догађаја.

Извор: СРНА