latinica  ћирилица
15/02/2018 |  11:46 | Аутор: РТРС

Злостављачима Богдана Ракића девет година затвора

Окружни суд у Добоју повећао је казне Теслићанима Армину Јашаревићу (25) и Бранку Јурићу (24), те их за злостављање, мучење и брутално премлаћивање суграђанина Богдана Ракића (19) правоснажно осудио на по четири године и шест мјесеци робије, сазнају "Независне".
Суд у Добоју - Фото: РТРС
Суд у ДобојуФото: РТРС

Другостепени суд је, како је потврђено, дјелимично уважио жалбу добојског окружног јавног тужиоца, а одбацио жалбе адвоката оптужених.

У првостепеном поступку Јашаревић и Јурић су, 4. септембра прошле године, у Основном суду у Теслићу осуђени на по двије године и осам мјесеци.

Биле су то јединствене казне, пошто им је за мучење и злостављање "одрезана" по година, а још по двије за наношење тешких повреда Ракићу.

У другостепеном поступку, добојски Окружни суд им за злостављање и мучење пооштрава санкције, те их осуђује на по три године.

Уједно, потврђене су првостепене санкције од по двије године за наношење тешких повреда, па су осуђени на јединствене казне од по четири и по године.

Окружни суд у Добоју одлучио је да се Јашаревићу и Јурићу у казну затвора урачуна и вријеме које су провели у притвору. Иза браве су били од 13. новембра 2016. до 9. фебруара 2017. године, а онда и од 22. фебруара 2017. па до 28. априла те године.

Ракић, у изјави за "Независне", каже да није задовољан пресудом.

"За овакво дјело је мало. И да су осуђени на дуже казне, не могу ми вратити здравље. Младост ми је уништена, одрастам као инвалид. То је смијешна пресуда. 'Захваљујем' онима који су ми смјестили ово. Они ће се пронаћи", поручио је Ракић.

Ракић, иначе син јединац Теслићанке Роберте Гланцер, је, након свирепог премлаћивања, више седмица провео у болницама, а здравље му је и даље нарушено.