latinica  ћирилица
14/02/2018 |  22:56 | Аутор: РТРС

ЛШ: Реал нокаутирао ПСЖ, Ливерпул разбио Порто! (ФОТО)

Фудбалери Реал Мадрида савладали су Пари Сен Жермен са 3:1 у дербију осмине финала Лиге шампиона, док је Ливерпул разбио Порто резултатом 5:0.
Реал Мадрид - ПСЖ (Фото:static.newsx.com) -
Реал Мадрид - ПСЖ (Фото:static.newsx.com)

Иако су били подређени у већем дијелу сусрета, актуелни шампиони су нокаутирали "Свеце" и на реванш иду са два гола вишка, а "Црвени" већ сада могу да славе пласман у четвртфинале.

Поново ће Унај Емери сањати Шпанију, након сензационалног пораза у Барселони прошле сезоне, његов састав имао је све у својим рукама.

Парижани су били бољи на "Сантјаго Бернабеуу", имали неколико великих прилика да докусуре ривала, али нису успјели.

Повели су након пола сата игре голом Рабиоа – са десне стране центрирао је Мбапе, Кавани је лијепо пропустио, Наћо је реаговао испред Нејмара, али је лопта остала на пеналу. На њу је натрчао Рабио и пребацио Наваса за 0:1.

Међутим, у финишу полувремена судија Роки свирао је пенал због фауло Ло Селса над Кросом, а сигуран извођач најстроже казне био је Кристијано Роналдо.

Тим резултатом отишло се на одмор, да би у наставку шампион Француске презуео потпуну иницијативу и могао до гола у више наврата. Предвођени Нејмаром "Свеци" нису успјели да задају коначан ударац, па је казна стигла у финишу.

Прво је Роналдо, уз много среће и послије очигледног фаула над Кимпембеом преокренуо, а само три минута касније Марсело је искористио ново убацивање Асенсија са лијевог бока и донио +2 – бранилац титуле има сјајну ситуацију пред реванш.

Ливерпул је одиграо фантастичну утакмицу на Драгау – изузетно је користио сваку грешку ривала, контре и полуконтре су функционисале сјајно и управо су тако постигли два гола.

Порто - Ливерпул (Фото:liverpooloffside.sbnation.com)

Бедем ривала пробили су уз мало среће јер је карамбол након продора Вајналдума стигао до усамљеног Манеа у 25. минуту, а ни голман Са се није баш истакао. Само четири минута касније статива је спријечила Милнера да постигне изузетан погодак, али је одбитак покупио Салах и мајсторски се ушетао у гол.

Други део игре донио је много простора гостима, па су Мане и Фирмино казнили три лоше реакције на средини терена и већ одведили тим у четвртфинале.

Извор: Б92