latinica  ћирилица
14/02/2018 |  12:04 ⇒ 21:07 | Аутор: РТРС

Додик честитао Вучићу Дан државности - Ватромет у Бањалуци (ВИДЕО)

Предсједник Републике Српске уприличио је вечерас на Тргу Крајине ватромет поводом Сретења – Дана државности Републике Србије.
Застава Србије -
Застава Србије

"Будући да је Србије матица српског народа, Дан државности на извјестан начин представља и празник Републике Српске. Заједничко прослављање битних датума за српски народ у Републици Српској и Србији је од националног значаја", наводи се у саопштењу.

Додик честитао Вучићу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је данас честитку предсједнику Србије Александру Вучићу поводом Дана државности Србије, истичући да Српска и Србија имају снажне и нераскидиве братске везе.

"Поводом Дана државности Србије, част ми је и задовољство да Вама и свим грађанима Србије упутим најискреније честитке. Република Српска и Србија имају снажне и нераскидиве братске везе, заједничку прошлост и тековине које баштинимо као симбол наше блиске повезаности и јединства", поручио је Додик у честитки.

Предсједник Додик нагласио је да је, због свега тога, снажна и просперитетна Србија од велике важности за мир, стабилност и напредак за све у Републици Српској, али и за цијели регион.

"У Републици Српској и њеним грађанима увијек ћете имати искреног и поузданог сарадника и пријатеља на путу даљег унапређења и развоја свеукупних односа Српске са матицом Србијом", наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Србија сутра низом манифестација обиљежава Дан државности. Централна манифестација, којој ће присуствовати и предсједник и премијерка Српске, биће одржана у Орашцу.