latinica  ћирилица
14/02/2018 |  08:55 ⇒ 08:57 | Аутор: РТРС

Реалу стиже ноћна мора

Првак Европе и свијета против клуба који немилице троши новац да би то постао. Двобој Реала и ПСЖ (вечерас, 20.45), тимова чији играчки кадар заједно вриједи 1,6 милијарди евра, највећа је посластица осмине финала Лиге шампиона.
Лига шампиона - Фото: Getty Images
Лига шампионаФото: Getty Images

Мада се у другом мечу данашњег програма састају два бивша освајача титуле најбољег на Старом континенту, Порто и Ливерпул, тај сусрет је у дебелој сијенци спектакла на стадиону "Сантијаго Бернабеу".

Навијачи Мадриђана се радују што ће гледати врхунски фудбал, али страхују због сјећања на претходне међусобне дуеле са "свецима" у нокаут фази европских такмичења. "Краљевски клуб" је двапут играо "или-или" мечеве са Парижанима, и оба пута је био избачен. Најприје се то догодило у четвртфиналу Купа УЕФА 1992/1993. (3:1, 1:4), а затим и сезону касније у Купу побједника купова, у истој рунди (0:1, 1:1). Посљедњи пут су снаге одмјерили у групи Лиге шампиона 2015/2016, с тим што те утакмице нису имале толики такмичарски значај (1:0, 0:0).

"Биће ово прелијеп меч. Желимо да уживамо на терену и да побиједимо. То би требало да буде први корак ка одбрани титуле, јер немамо намјеру да сиђемо са трона", изјавио је Марсело, лијеви бек Реала додајући: "Знамо добро колики је значај овог сусрета, тренер Зидан нас је, који је невјероватан стручњак, одлично припремио."

И тренер ПСЖ Унај Емери тврди да је његов тим спреман за сва искушења. Прошле године, баш на овом степенику ЛШ тим са "Парка принчева" доживио је срамоту, пошто је против Барселоне прокоцкао предност од 4:0, и после 1:6 у Каталонији испао.

"Сада смо много јачи него претходне сезоне и зрелији. Очекујем да то докажемо, иако је са друге стране најбоља екипа свијета, освајач три од претходна четири трофеја у овом такмичењу. У сваком случају, циљ ПСЖ је да дође до пехара Лиге шампиона, и желим да то учинимо док сам ја на клупи", истиче Емери.

У центру пажње биће Нејмар, прва звијезда ПСЖ, о чијем се трансферу у Реал на крају сезоне све гласније прича. Да Бразилац и његов потенцијални трансфер падну у други план, потрудиће се Кристијано Роналдо, голгетер Реала, који је водећи стријелац текућег циклуса са девет голова. Сви најбољи играчи оба тима су на распологању тренерима, осим суспендованог десног бека Мадриђана, Данијела Карвахала.

Реванш је 6. марта у Паризу.

Извор: Независне новине