latinica  ћирилица
13/02/2018 |  16:27 ⇒ 18:28 | Аутор: РТРС

Источно Сарајево- Опозиција суздржана о Акционом плану (ВИДЕО)

Акциони план за отклањање недостатака које је Главна служба за ревизију Јавног сектора Републике Српске утврдила за 2016. годину, дајући мишљење с резервом раду администрације града Источно Сарајево, усвојен је уз уздржаност опозиционих странака, због изостанка одговора о лицима одговорним за неправилности.
Источно Сарајево, скупштина - Фото: РТРС
Источно Сарајево, скупштинаФото: РТРС

СНСД и ДНС били су уздржани и при изјашњавању о измјенама одлуке о градским комуналним накнадама. Седмочлани опозициони блок у градској скупштини Источног Сарајева сматра да су прије стављања на дневни ред одлуке о измјенама и допунама одлуке о комуналним накнадама, биле неопходне консултације са администрацијама у шест градских општина. Али, превагнули су гласови 31 одборника владајуће већине, као и код већине усвојених одлука и извјештаја који су се нашли на дневном реду данашње сједнице.

Акциони план за отклањање неправилности и недостатака према извјештају Главне службе за ревизију за 2016. годину обиман је документ, мада владајућа коалиција оцјењује да је процедуралне грешке лако отклонити и да су добрим дијелом већ отклоњене.

- Ријеч је о одређеним правилницима које треба ажурирати, ангажовању волонтера, раду потрошачких јединица градске развојне агенције и туристичке организације - наводи предсједник Скупштине града Источно Сарајево Мирослав Лучић.

Сигнал да проблеми нису безазлени, опозиција црпи и из назива документа - "Акциони план", а не "Приједлог мјера"...

Александар Главаш (ДНС) каже да су подсјетили да има проблема и са радом градских развојних агенција, јер, тврди, које не да не раде ништа, него раде погрешно.

Дамјан Шкипина (СНСД) навео је проблем броја волонтера чији се рад финасира, а који углавном припадају одређеним политичким опцијама. Навео је и да је потребно да Град мора више да сарађује са локалним заједницама.

Доношење одлуке о измјенама и допунама одлуке о комуналним накнадама, како тврди предсједник градске скупштине, било је ноеопходно, јер Пореска управа више нема могућности да евидентира правне субјекте.

Без расправе, прихваћена је Информација о превентивном дјеловању против злоупотребе дроге и опојних средстава на подручју града Источно Сарајево. Констатовано је да су надлежности града ограничене и апеловано на полицију и центре за социјални рад да се више ангажују на сузбијању ове пошасти.