latinica  ћирилица
12/02/2018 |  18:05 ⇒ 21:24 | Аутор: РТРС

Од псовки до увреда. Гдје је нестао посланички кодекс? (ВИДЕО)

Тродневна расправа у парламенту Српске о концесијама, данас је достигла свој врхунац. У мору међусобних критика и оптужби, пале су и тешке ријечи.
НСРС - непримјерен ријечиник - Фото: РТРС
НСРС - непримјерен ријечиникФото: РТРС

Чиме је СНСД-ов Радован Вишковиоћ увриједио ПДП-овог Мирослава Брчкала, актери приче нису жељели да открију. Након паузе одлучили су да спусте лопту.

"Мени се у том тренутку учинило да је он рекао нешто што сам ја схватио као провокацију и зато сам реаговао онако како сам реаговао. Онда сам му рекао ма дај не... ма пусти то", објашњава Вишковић.

Мирославу Брчкалу из ПДП-а чини се да су мало размажени посланици из власти, па су навикли да опозиција напусти сједницу.

Међусобним добацивањима ту није био крај. Самостални посланик и члан Клуба ПДП-а Адам Шукало, није могао да ћути током изношења завршне ријечи министра индустрије, енергетике и рударства Петра Ђокића.

Препирка Ђокића и Шукала гласила је: Ти тамо да ћутиш, немој само ти добацивати... Господине Шукало молим вас да не добацујете... Молим вас удаљите овог посланика, видите шта тај човјек ради... Господине Шукало изричем вам опомену.

Шукало је покушао да одговори Ђокићу, позивајући се на повреду пословника. То му није дозволила потпредсједница Народне скупштине Соња Јовичевић-Караџић, која је у том тренутку предсједавала сједници.

С обзиром на то да смо у изборној години, свађа у Народној скупштини могла се и очекивати. Поставља се питање - јесу ли их грађани за то бирали?