latinica  ћирилица
12/02/2018 |  15:36 | Аутор: РТРС

Издаја Брегзита гурнуће Лондон у кризу

Ако британски премијер Тереза Меј дозволи присталицама чланства у ЕУ да стопирају или "разводне" Брегзит, онда ће Лондон бити гурнут најгору уставну кризу од Другог свјетског рата, рекао је активиста Брегзита Најџел Фараж.

Фараџж који је као лидер УКИП-а убиједио тадашњег премијера Дејвида Камерона да распише референдум о изласку земље из ЕУ, рекао је да сада постоји опасност да систем стопира Брегзит.

Он је оптужио Мејову да је попустила у свим дијеловима преговора о Брегзиту, те да је ЕУ понизила Лондон.

"Најбољи сценарио под садашњим патетичним руководством јесте Брегзит само по имену, то је сада највећи домет", рекао је Фараџж и додао, да је најгора опција поново проћи кроз цијели процес, што би представљало издају милиона гласача.

Одбацио је забринутост великих банака, као што су Голдман Сакс, да би лондонски Сити могао да изгуби послове као резултат Брегзита, истичући да је ЕУ експеримент којим је доминирала Њемачка и који је осуђен на пропаст.

На реферндуму о изласку Британије из ЕУ 2016. године 51,9 одсто или 17,4 милиона људи гласало је за одлазак из блока, док је 48,1 одсто или 16,1 милиона био против напуштања ЕУ.

Извор: СРНА