latinica  ћирилица
12/02/2018 |  15:17 ⇒ 18:45 | Аутор: РТРС

Завршена прва фаза реконструкције спортске дворане у Невесињу (ВИДЕО)

Послије два и по мјесеца интензивних радова, завршена је прва фаза реконструкције Спортске дворане у Невесињу.
Спортска дворана Невесиње - Фото: РТРС
Спортска дворана НевесињеФото: РТРС

Коначно је, послије више година, ријешен проблем статике објекта и прокишњавање.

Осим потпуне замјене крова и кровне конструкције, на бочним зидовима, умјесто стаклених површина, постављени су зидни термопанели. Изграђени су, мимо плана, дренажа и потпорни зидови. Нису завршене помоћне просторије.

"Просто нисмо могли да радимо молерске и керамичарске радове, због ниских температура. У наредних петнаест дана биће и то завршено", навео је Слободан Шиљеговић начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове.

Иако је за прву фазу реконструкције било предвиђено 350.000 марака, утрошено је 105.000 марака више, и урађен дио посла из друге фазе. Другачије, тврде у општини, није могло.

Миленко Авдаловић начелник општине Невесиње истиче да је то објекат најтежи за обнову, он је најсложенији, мисли, како каже да су пројектанти и извођачи положили испит.

Да не би реметили такмичарске планове клубова и извођење наставе физичког, наставак реконструкције предвиђен је за крај априла или почетак маја. У плану је и изградња котловнице.

Миле Уљаревић предсједник Савјета за спорт истакао је да же сада имати модеран објекат, са сигурном статиком, гријањем.

"Надамо се да ће бити дом многој дјеци", рекао је Уљаревић.

Новац за прву фазу реконструкције, општина је обезбиједила из кредита за инвестиције. Вриједност радова, у другој фази, процјењује се на око 350.000 марака.

У Невесињу очекују учешће Владе, Фонда за заштиту животне средине, кроз програм енергетске ефикасности, како би сви радови били завршени до краја љета.