latinica  ћирилица
12/02/2018 |  12:50 | Аутор: РТРС

Брнабићева: Не очекујем велике резултате иако је Вучић пружио руку

Председница Владе Србије Ана Брнабић каже да не очекује нарочито велике резултате од посјете пресједника Србије Александра Вучића Загребу, али да очекује да се дијалог настави.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"У овом тренутку не чини ми се да имамо дијалог, имамо Србију која пружа руку, али са друге стране не чујемо да су на дијалог спремни. Очекујем да почне дијалог и да посјета прође у најбољем реду, то ми је у овом тренутку важно", рекла је Ана Брнабић.

Премијерка је нагласила да је предсједник Вучић још једном пружио руку и отишао у Хрватску, иако је његовој посјети претходила "атмосфера невјероватна за једну чланицу ЕУ".

"Није у реду да неког државника позовете у посјету, да он на то пристане и да онда имате онакву реакцију као што сте имали. Данас имамо чак и протесте у Загребу", рекла је Брнабићева новинарима у Београду.

Брнабићева је додала да није било запаљиве реторике из Србије, већ да су поједини политичари само реаговали на "невјероватне изјаве из Загреба", али да је Србија увијек спуштала лопту.

"Нико више није уложио у хрватску националну мањину од претходне владе Александра Вучића. Уложено је у обнову куће Бана Јелачића, у путеве, све што је договорено декларацијом коју су у Суботици потписали Вучић и Грабар Китаровић", нагласила је премијерка.

Очекује, да се дијалог Београда и Загреба настави.

Извор: Танјуг